Hyr privat boende i Khao Lak

Vid kusten i Phang-Nga provinsen i Thailand ligger Khao Lak. Precis som på många andra platser i landet kan besökare här njuta av fantastiska stränder och god mat. Det skänker ett välbehövligt lugn. Men om du vill vara riktigt säker på vackert väder så bör du undvika monsunperioden mellan november och mars. Då är det visserligen fortfarande varmt, men risken för regn och hårda vindar ökar. Mellan april och maj är det som allra varmast med en temperatur som kan nå 35 grader.

Har du någonsin hyrt ett privat boende på semestern? I Khao Lak kan du med fördel prova detta alternativ. Det är billigare, mer praktiskt och inte särskilt besvärligt. Med eget kök bestämmer du själv precis när och vad du vill äta. En egen pool är också en stor fördel. Ingen trängsel, inget oväsen, bara lugn och ro. Glöm inte att ta med dig din bärbara dator så att du kan läsa fler dagliga nyheter om äventyr och spännande resor. Gärna på villanytt.se

Hotell och restauranger

Hyr privat boende i Khao Lak

Om du vill bo på ett riktigt bra hotell under din vistelse i Khao Lak så är The Sarojin ett bra val. Det är ett femstjärnigt lyxhotell där du kan ta det lugnt vid poolen eller stranden. Du kan också snorkla eller dyka. Från det bekväma Chongfah Resort har du möjlighet att göra dagsutflykter till välkända vattenfall och golfbanor. Inne på hotellets område finns också en restaurang precis vid havet. Här kan du sitta och lyssna på vågorna samtidigt som du njuter av maten.

Utflyktsmål

I närheten av Khao Lak ligger nationalparkerna Laem Son och Lam Ru. Här finns stora möjligheter till dykning i kristallklart vatten. Du som är naturintresserad rekommenderas också att utforska parkernas fauna och flora. Khao lak erbjuder förstås också mängder av minnesvärda stränder. En av mest kända är Hat Bang Sak. Hit brukar också lokalbefolkningen komma och du får möjligheten att bekanta dig med thailändare. De allra flesta är vänliga och trevliga. På Hat Thai Muang, också kallad Turtle Beach, kan du se mängder av sköldpaddor.